Mikkel Sjødahl Dam

Mikkel Sjødahl Dam har kørt race siden han var 6 år, og i en alder af 14 har han opnået flotte resultater i både Danmark og resten af Europa. I 2016 deltager han både i gokart serien og i FDM Sport-klassen. 

Spørger man Mikkel, hvad hans største drøm er, svarer han uden at blinke ”Jeg vil køre Formel 1″. Og med de forudsætninger Mikkel har, er det ikke en helt urealistisk drøm.

Mikkel har i sin 8-årige karriere allerede opnået flotte placeringer i Danmark og resten af Europa. Så talentet og viljen til at arbejde benhårdt, har han allerede bevist, han besidder. Og lige som motorsportens største stjerner, er Mikkel også startet i en ung alder i en gokart.

Talent, flid og en god portion held er dog ikke nok for at ende i motorsportens absolutte elite. Det kræver også en stærk økonomi at holde M Racing konkurrencedygtig. Derfor er vi jagt efter sponsorer til at støtte Mikkels drøm om en karriere i motorsporten.

Eliteskole med Team Danmark

Mikkel er optaget på Helsingør Talent & Elite, der er en idrætslinje for børn, der satser på elitesport. Takket være et samarbejde mellem skolen og Team Danmark får Mikkel mulighed for at fokusere på både skole og race. Samtidig har han fået tildelt en personlig træning og kostvejledning for at optimere den fysiske form til motorsport på eliteniveau.

Jeg synes bare, det er rigtig sjovt at have fart på. Når man sidder så tæt på jorden, føles det ekstra hurtigt … - Mikkel Dam

Bag rattet som 6-årig

Allerede da han var 6 år, startede han med at køre gokart på køreteknisk anlæg i Kvistgård. Efter et par år startede han i DASU, hvor han kørte cadett mini og cadett junior. I 2014 opnåede han en flot 2. plads i DM i Rok og i 2015 kørte han Margutti i Italien, hvor han fik en fin placering som nr. 16. I det sydsvenske mesterskab lå Mikkel på en samlet 1. plads med to løb tilbage. Selvom Mikkel ikke deltog i de sidste to løb, blev det alligevel til en samlet 3. plads. Sideløbende med gokart, starter Mikkel i 2016 i FDM Sport-klassen, hvor han skifter gokarten ud med en racerbil.

FA Karting 2015

FA Karting 2015